Het Scheidingscongres

Sprekers & Programma

Sprekers & Programma

Het programma

Inspiratie, kennis en netwerk

Bij Het Scheidingscongres is geen ruimte voor wollige taal of zweverige ideeën. We focussen op de realiteit van scheidingsprocessen en hoe we deze kunnen optimaliseren. Samen werken we aan het verbeteren van de dienstverlening voor de mensen die wij bijstaan. Het Scheidingscongres is jouw kans om actief deel te nemen aan de toekomst van scheidingsdiensten.
Pak die kans, werk samen, en laten we samen vooruitgang boeken. We hopen je daar te zien!

“Met elkaar verbeteren we de positie van scheidingsbegeleiding.”

Een gehele dag in het teken van scheidingsbegeleiding

Thijs Lindhout

De Impact van Scheiding en de Zoektocht naar Geluk

Hoe de fuck vind ik geluk? Dat is een vraag die Thijs Lindhout bezighoudt. Het antwoord komt hij tijdens ons event met je delen. Met zijn ervaring in meer dan 250 gedane interviews en zijn eigen theater tours belooft dit een indrukwekkende show te worden. Hiervoor is hij open over zijn eigen zoektocht naar liefde en geluk in het leven. Zo zal hij vertellen over zijn eigen thuissituatie vroeger en de impact van het scheiden van zijn ouders. Inspiratie met een lach en een traan. En zelfs live muziek! Thijs zal knallend ons event afsluiten!

Annemarie van Gaal

De Kracht van Financieel Maatwerk

Annemarie van Gaal is ondernemer, investeerder, columnist en tv persoonlijkheid. Haar ondernemerscarrière begon in de negentiger jaren in Rusland, waar ze de grootste onafhankelijke uitgeverij van Rusland opzette. In Nederland werd ze vooral bekend door haar inzet voor bewustwording in financiële zaken. De financiële zaken rondom scheidingen worden vaak over het hoofd gezien, maar zoals ze zelf zegt: “Trouwen gaat over liefde en scheiden over geld”. Tijdens het scheidingscongres neemt Annemarie van Gaal het publiek op daadkrachtige wijze mee in de noodzaak van financieel maatwerk bij scheidingsbegeleiding.

Ilse Brommersma

Spreker, Systemisch gedachtegoed van De Fontein

Stel je voor: een spreker met een diepgaand begrip van de systemische dynamiek binnen gezinnen, die met passie en inzicht de verborgen invloeden van scheidingen blootlegt. Ze heeft het vermogen om de diepere systemische patronen die zich voordoen bij scheidingen, bloot te leggen. Vanuit het gedachtegoed van De Fontein is Ilse iedere dag bezig met systemisch werk. Tijdens haar keynote zal Ilse de sluimerende invloed van scheidingen op gezinnen op een liefdevolle en eerlijke manier onthullen. Ze zal ons meenemen in haar inzichten en ons laten zien waar de hefbomen zitten om deze systemische patronen te signaleren als scheidingsprofessional. 

Iris Gündel

Dagvoorzitter Scheidingscongres

Iris Gündel is een veelzijdige professional en een gepassioneerde ervaringsdeskundige op het gebied van scheidingen. Haar persoonlijke achtergrond als kind van gescheiden ouders heeft haar gedreven om een verschil te maken in het leven van gezinnen die met scheidingen worden geconfronteerd. Iris is mede-eigenaar van het programma “De Kinderen Scheiden Mee”, een initiatief dat zich richt op preventieve ondersteuning van kinderen en gezinnen tijdens het scheidingsproces en auteur van het boek ‘Schei Eens Uit’. Iris is toegewijd aan haar missie om scheidingen bij gezinnen duurzaam te veranderen. Ze gelooft sterk in de cruciale rol van professionele begeleiding in dit proces en is vastbesloten om deze boodschap te delen met een breder publiek.

Christian Renshof

Workshop Ronde 1

Scheiden staat in de top 3 life-events, waardoor mensen in de financiële problemen kunnen komen. Maar scheiden en financiële problemen hebben nog meer overeenkomsten. Tijdens deze sessie deelt Christian de impact van scheiden en financiële problemen met betrekking tot werknemers. Er berust een groot taboe op deze onderwerpen, gevolgen als burn-out, hoge verzuimkosten, minder productiviteit. Hoe signaleer je deze problemen en hoe ga je het gesprek aan? Er wordt ruim ingezoomd op de belangrijke rol van de scheidingsprofessional in dit proces. 

Carla Hidding

Workshop Ronde 1

Uit elkaar gaan is emotioneel. Voor eigenaren van een woning is er ook veel te regelen! Wil/ kan er iemand in de woning blijven wonen? De hypotheek omzetten naar de ex-partner die in het huis blijft, is een complex proces. Carla Hidding neemt je in deze workshop mee in de aandachtgebieden rondom het regelen van de hypotheek bij een relatiebreuk. Zij vertelt de ins en outs hoe dit in de praktijk werkt voor adviseurs en geldverstrekkers. Ook de verschillen tussen standaard leennormen en normen op basis van explain komen aan de orde.

Villa Pinedo

Workshop Ronde 1

Villa Pinedo richt zich op het ondersteunen van kinderen van gescheiden ouders. Ze begrijpen als geen ander dat de stemmen van deze jongeren vaak ongehoord blijven tijdens scheidingen en dat hun behoeften en zorgen van het grootste belang zijn. De jongeren van Villa Pinedo zullen hun persoonlijke ervaringen delen en openhartig praten over de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd wanneer hun ouders scheiden. Hun verhalen zijn ontroerend, inspirerend en rijk aan inzicht. Deze workshop biedt een zeldzame gelegenheid om te luisteren naar de perspectieven van jongeren die zelf de impact van scheidingen hebben ervaren.

Erik Baijens en Marjon de Vroomen

Workshop Ronde 2

Ook Erik Baijens en Marjon de Vroomen, de visionaire initiatiefnemers van dit baanbrekende scheidingscongres en het landelijke scheidingsplatform komen aan het woord. In deze workshop zullen Erik en Marjon hun eigen ervaringen delen en vertellen hoe ze erin slaagden om hun scheidingspraktijk tot een succesvol franchise te laten groeien. Ze zullen praktische tips en strategieën aanreiken over hoe je jezelf kunt positioneren als een deskundige en vertrouwde scheidingsprofessional.

Merel Kerremans

Workshop Ronde 2

Merel is een bevlogen professional en de visionaire oprichter van Posistief, een organisatie die gezinnen begeleidt en ondersteunt binnen samengestelde gezinssituaties. Haar toewijding aan het creëren van positieve verandering en harmonie binnen deze complexe gezinsstructuren heeft haar tot een gewaardeerde expert gemaakt in het veld van samengestelde gezinsbegeleiding. haar inzichten delen over hoe dilemma’s en uitdagingen binnen samengestelde gezinnen effectief kunnen worden begeleid. Haar workshop is een waardevolle gelegenheid om te leren van een expert die gedreven is om gezinnen te helpen gedijen in de complexe en boeiende wereld van samengestelde gezinnen.

Sander van Haren

Workshop Ronde 2

Sander is een ervaren adviseur met een persoonlijke benadering. Dankzij zijn brede kennis van de financiële sector kan hij op een breed vlak adviseren. Of het nu gaat om financiële planning of vermogensbeheer, Sander staat klaar. Sander is betrokken bij zijn cliënten en biedt oplossingen op maat die passen bij hun unieke financiële situatie.

Vanuit zijn jarenlange ervaring met pensioenen zal Sander ingaan op de opties van de pensioenverdeling bij scheiding.
Sander zal per optie de voors en tegens belichten en uiteraard is er ruimte om vragen te stellen.

Bekijk de workshops

Tijdens het scheidingscongres gaan we in diverse rondes ook aan de slag met praktische en verdiepende workshops, verzorgd op inspirerende thema’s naar jouw keuze.
Je kunt niet één, maar twee workshops naar keuze volgen! Of je nu dieper wilt duiken in financieel maatwerk, meer wilt weten over de positie kind en scheiding, preventieve aanpak, pensioen of samengestelde gezinnen…..wij hebben voor ieder wat wils.

Workshop Ronde 1
Workshop 1
Door de Ogen van het Kind

In deze workshop komen jongeren van Villa Pinedo aan het woord als ervaringsdeskundigen. Want wie kan beter vertellen wat belangrijk is voor kinderen in scheiding dan de kinderen zelf?

Workshop 2
De Noodzaak van Financieel Maatwerk bij Scheiding

Carla is innovatie manager bij Aegon Hypotheken. Zij deelt concrete inzichten voor financieel maatwerk binnen scheidingsbegeleiding en de nieuwste ontwikkelingen op dit terrein.

Workshop 3
Preventieve Aanpak bij Werk en Scheiding

Christian is mede-oprichter van het online platform Able. In deze workshop deelt hij de noodzaak van preventieve signalering van de uitdagingen voor werknemers in scheiding.

Workshop Ronde 2
Workshop 4
Samengestelde Gezinnen en Stiefouderschap

Merel is oprichter van Posistief waar gezinnen worden begeleid binnen samengestelde gezinnen. In deze workshop deelt zij inzichten om dilemma’s en uitdagingen hierin goed te kunnen begeleiden. 

Workshop 5
Ondernemerschap als Scheidingsprofessional

Erik en Marjon zijn de initiatiefnemers achter het congres en Het Scheidingsplatform en hebben jarenlang een succesvolle, landelijke scheidingspraktijk gerund. Ze delen al hun in’s en out’s.

Workshop 6
Pensioenverdeling bij scheiding

Vanuit zijn jarenlange ervaring met pensioenen zal Sander ingaan op de opties van de pensioenverdeling bij scheiding. Sander zal per optie de voors en tegens belichten en uiteraard is er ruimte om vragen te stellen.