Het Scheidingscongres

Partners

Samenwerkende Partners

Samenwerken is een cruciale pijler in onze missie om de kwaliteit in de scheidingsbranche te verhogen.

Onze partners spelen hierin een onmisbare rol.
Zij vullen ons aan, versterken ons en helpen ons nieuwe perspectieven en mogelijkheden te zien.

De expertise en inzichten die zij meebrengen, stellen ons in staat een nog breder scala aan diensten en oplossingen aan te bieden.

Het proces van scheiding is complex en veelzijdig, en om alle facetten adequaat te kunnen begeleiden, is een team van diverse experts essentieel.
Of het nu gaat om juridische vraagstukken, emotionele ondersteuning of financieel advies, onze partners helpen ons een maatwerk service te bieden.

Dankzij deze samenwerkingen kunnen we niet alleen de kwaliteit van onze diensten verbeteren, maar ook bijdragen aan een duurzamere en empathischere scheidingsbranche.

Zo maken we samen écht het verschil!

Wat doet AEGON

“We willen onze klanten in staat stellen om zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dit betekent dat we ons verantwoordelijk voelen voor financiële bewustwording en ontwikkeling van mensen.”⁠
Sinds 2 oktober is Aegon Schadeverzekering juridisch samengevoegd met ASR Schadeverzekering.⁠

Een mooi bedrijf met een sterke missie en partner van Het Scheidingscongres. 

Wat doet Het Scheidingsplatform?

Vanuit de visie is ook Het Scheidingsplatform ontstaan. Dit platform faciliteert consumenten en scheidingsprofessionals bij het scheidingsproces. Het doel is om iedereen die uit elkaar wil, gaat of al is de rust, structuur en houvast te bieden waar juist dan zoveel behoefte aan is. 

Het Scheidingsplatform is een bijzondere samenwerking van verschillende deskundigen op het gebied van scheidingen die samenwerken om hun kennis en ervaring te bundelen om zo de best mogelijke ondersteuning te bieden tijdens het scheidingsproces.

Deze groep experts bestaat uit professionals met uiteenlopende specialisaties, zoals scheidingsadviseurs, scheidingscoaches, financieel experts scheiding en De Kinderen Scheiden Mee coaches.

Ze werken samen en delen hun kennis om ervoor te zorgen dat ze alle belangrijke aspecten meenemen en een oplossing vinden die voor iedereen goed is.

Wat doet de NMv - Nederlandse Mediators Vereniging

De Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) staat voor de ondersteuning van professionals in de mediationbranche. Als toonaangevende beroepsvereniging richt ze zich op het vertegenwoordigen van de belangen van mediators in diverse sectoren, waaronder de particuliere markt, het bedrijfsleven, overheidsinstellingen en de politiek.
De vereniging zet zich in voor het verder ontwikkelen en professionaliseren van het mediationberoep, met tal van voordelen voor haar leden.

Wat doet Scheidingskaart?

Een Scheidingskaart helpt mensen om een hoofdstuk af te sluiten en hun scheiding op een waardige manier kenbaar te maken aan dierbaren. 

Scheidingskaart.nl is een initiatief van Jan-Willem van Vugt. Hij heeft zelf in 2020 een kaart gestuurd aan zijn omgeving over zijn scheiding. Het was een mooi proces om dit met zijn vrouw/ex te doen. En de reacties uit de omgeving waren heel warm en begripvol. Van daaruit is het initiatief geboren om meer mensen op deze manier te helpen.

Wat doet AMV-Opleidingen

AMV-Opleidingen is het opleidingsinstituut voor startende en gevorderde scheidingsprofessionals. Binnen AMV leren cursisten mensen tijdens een scheiding van a tot z te begeleiden, vanuit een door ons ontwikkelde methodiek. Deze methodiek richt zich op maatwerk, financiën, relaties en het betrekken van kinderen.

Wij zijn ervan overtuigd dat we met al onze bedrijven een positieve bijdrage kunnen leveren aan de scheidingsbranche.

Zo helpen onze scheidingsprofessionals mensen om hun scheiding op een zo goed mogelijke manier te doorlopen, zodat ze daarna als ouders samen apart verder kunnen met hun leven, ook hun kinderen.

“Omdat we zo hét verschil maken voor de toekomst van het gescheiden gezin.”

Wat doet Nieuwe Stap

Nieuwe Stap is een platform waar je Alles over scheiden en gescheiden zijn kunt vinden.
Met al het nuttigs en leuks dat we in dit online magazine verzamelen, willen wij je graag inspireren en helpen om je scheiding en de fase erna net wat makkelijker te maken. Door allerlei onderwerpen in de blogs aan de orde te stellen hebben ze een uitgebreide vraagbaak gebouwd. Het gezicht achter Nieuwe Stap zijn Annelies Hulsker en Elske Damen.beiden jurist, mediator en coach. Zij hebben in de jaren dat zij als mediator aan het werk waren een groot aantal (echt)scheidingen begeleid en daarbij mensen in een zware periode in hun leven gezien.
Als de scheiding is afgerond en mensen bij hun de deur uitgaan begint er voor hen een nieuwe fase.

Het Scheidingscongres Nieuwe Stap

Wat doet Scheidingssupport

Scheidingssupport is de supportdesk voor scheidingsprofessionals. Alle kennis en expertise onder één dak, waardoor je als scheidingsprofessional efficiënt en effectief kunt werken.

Scheidingssupport is interessant voor iedere scheidingsadviseur die regelmatig behoefte heeft aan praktische ondersteuning of specialistische kennis.

Wat doet Villa Pinedo

Villa Pinedo is er voor alle kinderen en jongeren van wie de ouders uit elkaar gaan of zijn. Jaarlijks horen ruim 86.000 thuiswonende kinderen dat hun ouders uit elkaar gaan. Een stadion vol!

Bij Villa Pinedo zijn daarom kinderen met gescheiden ouders aan het woord. Dat is wat onze stichting zo bijzonder maakt. Kinderen met gescheiden ouders zijn de experts en de ervaringsdeskundigen. Zij zetten zich in om kinderen en jongeren die in eenzelfde situatie zitten, te helpen.
Wie weet er nou beter hoe het is om te leven met gescheiden ouders dan zij zelf?

Villa Pinedo Het Scheidingscongres
Het Scheidingscongres

Wat doet De Kinderen Scheiden Mee
Het Zandkastelenprogramma®​

Wanneer de ouders scheiden, scheiden de kinderen mee.  Een coach van De Kinderen Scheiden Mee levert een bijdrage aan het voorkomen en/of verminderen van problemen die voortvloeien uit de scheiding en helpt de verwerking van de scheiding zo goed mogelijk op gang te brengen bij kinderen in scheiding. 

De methodiek is ontwikkeld om de communicatie tussen ouders en kinderen te verbeteren, waardoor er meer begrip ontstaat zowel vanuit de ouders als vanuit de kinderen.

“Omdat ieder gezin tijdens en na scheiding een extra steuntje in de rug verdient.”

Wat doet Codering Verwijderspecialist

Codering Verwijderspecialist is een juridisch bureau dat zijn expertise inzet om negatieve BKR-registraties te verwijderen.

Dit is vooral relevant voor mensen die na een scheiding financiële onafhankelijkheid nastreven.

Een negatieve BKR-registratie kan namelijk belemmerend werken bij het maken van een nieuwe start, zoals het kopen van een eigen woning of het financieren van een auto, wat essentieel kan zijn voor iemand die een nieuw leven opbouwt na een scheiding.

Door het vroegtijdig verwijderen van deze registraties, faciliteert Codering Verwijderspecialist een soepelere overgang naar een financieel onafhankelijke toekomst voor hun cliënten.